ViktVäktarna - Smördegskorgar med grillad sparrissallad

Smördegskorgar med grillad sparrissallad

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Behöver vi ens berätta att smördegskorgar bakade med en getostkräm och sedan fyllda med grillad sparris dressad med en citron- och senapsdressing är jättegott? Trodde inte det, men vi gör det ändå så att ingen missar det. Smördegskorgar med grillad sparrissallad ÄR jättegott och ett givet inslag på våren och sommarens alla bufféer och festligheter!

Ingredienser

Sparris

1 knippe(n)

Gräslök

1 knippe(n)

Rapsolja

1 tsk

Smördeg

250 g

Ägg

2 st

Färsk getost (chèvre) max 19 %

100 g

Fraiche 5%

3 msk

Solroskärnor

3 msk

Schalottenlök

1 st

Citron

1 st

Olivolja

2 tsk

Senap (dijon)

1½ tsk

Honung

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Grilla sparrisen, låt den svalna och skiva i 0,5 cm-tjocka sneda skivor. Finhacka gräslök. Lägg över i en skål tillsammans med sparris.
  3. Pensla en muffinsplåt med rapsolja.
  4. Dela smördegen i 12 bitar och tryck ut i muffinsplåten.
  5. Separera ägg och vispa ihop gulorna med getost och fraiche. Fördela smeten i smördegskorgarna och pensla kanterna med uppvispad äggvita. Sätt in i ugnen tills den de puffat upp och är gyllene, ca 10-15 minuter.
  6. Rosta solroskärnorna i en torr panna.
  7. Finhacka schalottenlök och blanda ihop med 1-2 msk pressad citron, olivolja, senap och honung. Häll över i skålen med sparrisen och gräslöken och blanda runt ordentligt.
  8. Fördela sparrissalladen i smördegskorgarna och toppa med rivet citronskal och pinjenötter.