ViktVäktarna - Oliv- och kronärtskockspaj

Oliv- och kronärtskockspaj

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Gör det enkelt för dig med en färdigköpt pajdeg, för ibland är det faktiskt okej att ta genvägar för att klara det vi kallar livspussel. Denna goda paj är fylld med oliver, kronärtskockor, parmesan, dill och persilja, fem ingredienser som verkligen gillar varandra!

Ingredienser

Färdig pajdeg, kyld

200 g

Ägg

4 st

Fraiche 5%

2 dl

Parmesanost

1 dl

Bladpersilja

2 msk, finhackad

Dill

2 msk

Kronärtskockshjärtan i vatten

1 förp

Oliver i saltlag

20 stor(t)/stora

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tryck ut pajdegen i en pajform och sätt in i ugn ca 10 minuter.
  3. Vispa ihop ägg, fraiche, ost, örter, salt och peppar.
  4. Skiva kronärtskockhjärtan och halvera oliver. Blanda ner i äggstanningen. Häll över i pajskalet och sätt in i ugn 20-25 minuter tills pajen stelnat.
  5. Servera med sallad.