ViktVäktarna - Smulpaj med rabarber och äpple

Smulpaj med rabarber och äpple

6
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Lätt
Den här lättlagade desserten är fylld med fruktsmak, det perfekta valet till helgens familjemiddag.

Ingredienser

Rabarber

350 g

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Majsmjöl

2 tsk

Syltad ingefära

50 g

Margarin flytande 80%

50 g

Havregryn

80 g

Farinsocker

1½ msk

Kanel

½ tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190° (varmluftsugn 170°).
  2. Skala och skär rabarber i 1 ½ cm stora bitar. Skala och skär äpple i 1 cm stora bitar. Lägg rabarber och äpple i en ugnsfast form (ca 20 cm lång) och strö över majsmjöl. Blanda väl så att alla bitar blir täckta. Hacka ingefära och blanda ner. Tillsätt lite kallt vatten och tillaga utan att täcka över i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Blanda under tiden samman margarin och havregryn. Blanda sedan ner farinsocker och kanel.
  4. Strö smuldegen över frukten och sätt tillbaka i ugnen ytterligare 25 minuter tills den blir gyllenbrun. Servera den varm.

Anteckning

Servera med exempelvis en klick vaniljkvarg.