ViktVäktarna - Snabbjäst kyckling- och pestopizza

Snabbjäst kyckling- och pestopizza

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En pizza från grunden på under 30 minuter? Omöjligt tänker du kanske, men vi lovar att det går! Hemligheten ligger i vår pizzadeg som görs med bara två ingredienser och toppning som inte kräver tillagning.

Ingredienser

Grekisk yoghurt 0%

180 g

Vetemjöl

180 g, självjäsande

Tomater, passerade

1 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Basilika

1 knippe(n)

Kycklingfilé, tillagad

200 g

Mozzarella

80 g

Pesto

1 msk

Sallad

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda ihop yoghurt och nästan allt mjöl, salta lätt. Knåda tills du får en smidig deg och dela upp degen i fyra bollar. Mjöla en arbetsbänk med resterande mjöl och kavla ut fyra tunna rundningar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och sätt in i ugnen 15 minuter.
  3. Blanda ihop passerade tomater med pressad vitlök och lite hackad basilika. Bre på pizzabottnarna och toppa med kyckling, ost och pesto. Sätt in ytterligare någon minut tills osten smält och fått fin färg.
  4. Strö över basilika och servera med sallad.

Anteckning

Om degen känns för torr tillsätter du bara lite mer yoghurt. Ta en msk i taget tills du får rätt konsistens. För ännu snabbare pizza, byt ut bottnen till exempelvis tortillabröd eller libabröd. Det går att ersätta det självjäsande mjölet med vanligt vetemjöl och 1 ½ tsk bakpulver.