Snabblagad shakshuka

Snabblagad shakshuka

1
Points® value
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Shakshuka är mellanösterns svar på ratatouille. En tomatbaserad grönsaksröra med ägg i. Traditionallt äts den som frukost, men den passar även utmärkt som lunch.

Ingredienser

Paprika

¼ st, röd

Aubergine

½ medelstor(t)/medelstora, liten

Rapsolja

1 tsk

Spiskummin

½ tsk

Krossade tomater

2 dl

Ägg

2 st

Koriander

1 msk, färsk

Kvarg naturell 1%

1 msk

Instruktioner

  1. Hacka paprika i mindre bitar och tärna aubergine. Stek i olja på medelvärme under lock i 2-3 minuter tills grönsakerna mjuknar. Rör om då och då. Tillsätt lite vatten i pannan om de fastnar.
  2. Tillsätt spiskummin och krossade tomater. Låt puttra några minuter.
  3. Gör 2 håligheter i såsen med en sked. Knäck sedan ner ett ägg i varje hålighet. Täck med lock och låt puttra tills äggen är som du vill ha dem. Det tar ca 4-5 minuter att få delvis rinnig gula.
  4. Smaka av med salt, peppar och ev mer spiskummin. Toppa med korianderblad. Servera med kvarg.