ViktVäktarna - Sojapocherad torsk med havreris

Sojapocherad torsk med havreris

5
Points®
Total tid
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
”Kan vi äta det här minst en gång i veckan?” har det hörts sägas om denna rätt. Att låta torsk pocheras (finare ord för puttra) i soja, mirin och vinäger blir otroligt gott och tillsammans med grönkål, salladslök och havreris blir det en måltid som är lika matig som smarrig och som absolut tål att ätas en gång i veckan.

Ingredienser

Havreris, okokt

2 dl

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Vatten

3 dl

Japansk soja

1 dl

Mirin (sött risvin)

2 msk

Risvinäger

1 tsk

Torsk

600 g

Salladslök

3 st

Grönkål

100 g

Sesamfrön

4 tsk

Instruktioner

  1. Koka havreris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla chili och blanda ihop med vatten, soja, mirin och vinäger. Häll över i en panna och låt koka upp. Sänk värmen och lägg i fisken. Låt sjuda tills den är lagom genomstekt, ca 5-10 minuter (beroende på tjocklek och smak), vänd efter halva tiden.
  3. Dela salladslök i ganska grova bitar och repa kålen. Lägg ner i pannan när bara någon minut av fiskens koktid återstår. Låt sjunka ihop och bli varmt.
  4. Fördela havreris i djupa tallrikar och toppa med fisk och grönsaker. Skeda över såsen och toppa med sesamfrön.

Anteckning

Har du inte mirin hemma, ersätt med 1 msk strösocker.