ViktVäktarna - Sötpotatis- och kokosscones

Sötpotatis- och kokosscones

5
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
14
Svårighetsgrad
Medel
Dessa annorlunda men supergoda scones med kokos och sötpotatis måste du testa!

Ingredienser

Sötpotatis okokt

600 g

Honung, flytande

2 msk

Ägg

1 st

Vetemjöl

4 dl

Bakpulver

1 msk

Margarin flytande 80%

50 g

Kokosmjölk, lätt

½ dl

Kokosflingor torkade

4 msk

Kokosmjölk, lätt

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och tärna sötpotatis och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Tillaga i ugn ca 20 min tills den är mjuk. Låt kallna.
  3. Mosa ihop sötpotatis med honung och ägg.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och blanda sedan ner margarin. Blanda ner i moset tillsammans med kokosmjölk och riven kokos.
  5. Forma 14 bollar och lägg på ett bakplåtspapper. Pensla med kokosmjölk och grädda i ugnen 15-20 min.

Anteckning

Servera med t ex passionsfrukt, mango och en klick turkisk yoghurt.