ViktVäktarna - Sötstark kyckling- och broccoliwok

Sötstark kyckling- och broccoliwok

3
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabbmat när den är som bäst! Wokad kyckling och broccoli i en het och söt sås som blir precis sådär härligt kladdig och klibbig som den ska vara.

Ingredienser

Vitlök

2 msk, hackad

Ingefära

2 msk, hackad

Broccoli

2 stånd

Kycklingbröstfilé

600 g

Salladslök

3 st

Japansk soja

½ dl, ljus

Ketchup

4 msk

Rörsocker

1 msk

Sambal oelek

1 tsk

Majsstärkelse (redning)

2 tsk

Sesamolja

1 msk

Instruktioner

  1. Finhacka vitlök och ingefära. Dela broccoli i mindre bitar och skiva kycklingen i små bitar. Strimla salladslök.
  2. Blanda ihop soja, ketchup, socker, sambal och redning.
  3. Värm sesamolja i en djup panna och stek kycklingen tills den fått ordentligt med färg och är genomstekt. Ta upp kycklingen och stek broccoli i samma panna tills den fått färg och mjuknat något, tillsätt ev. en skvätt vatten om den börjar bränna fast.
  4. Blanda ner kycklingen igen tillsammans med vitlök, ingefära och såsen. Låt det bli varmt och toppa med salladslök.

Anteckning

Servera med ett gott ris eller nudlar. Justera hettan och sältan efter eget tycke och smak med hjälp av sambal oelek och soja.