Spaghetti med långkokt tomatsås och chorizosmulor
7
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
1 tim 15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att låta en tomatsås puttra i lugn och ro tills det doftar i hela hemmet är riktig lyx tycker vi! Dessutom är det busenkelt, det handlar bara om att planera in det. Här har vi spaghetti med en just sådan tomatsås som toppas med krispiga chorizo- och ciabattasmulor. Och du, har du inte en timme till att låta tomatsåsen koka, blir den god även om den får lite kortare tid på sig.
Ingredienser
Lök
1 st, gul/gula
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1½ klyfta(or)
Tomatpuré
2 tsk
Krossade tomater
1½ förp
Vatten
½ dl
Timjan
2 stjälk(ar)
Balsamvinäger
2 tsk
Socker
1 tsk
Chorizo
25 g, påläggsskivor
Ciabatta 15 cm
20 g
Citron
½ st
Timjan
½ tsk, blad
Pasta 100% fullkorn, okokt (typ spaghetti)
250 g