ViktVäktarna - Spaghetti med sojafärssås

Spaghetti med sojafärssås

11
Points®
Total tid
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gnisselfri köttfärssås (fast med sojafärs) som blir klar innan någon hinner börja gnälla efter mat och där inte en enda liten lökbit kan detekteras (men vi lovar, den är med!). Och oroa dig inte för mison, den skrämmer inte iväg någon från bordet, utan hjälper bara till att skapa en mustigare smak.

Ingredienser

Olivolja

½ msk

Sojafärs vegetarisk fryst

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomatpuré

2 msk

Oregano

½ msk, torkad

Krossade tomater

2 förp, finkrossade

Misopasta

1 msk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Parmesanost

4 msk

Instruktioner

  1. Värm olja i en djup panna och stek färsen.
  2. Riv under tiden lök och blanda ner tillsammans med vitlök och tomatpuré, låt steka med 2 minuter. Tillsätt oregano, krossade tomater och miso och låt sjuda utan lock. Blanda runt då och då.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  4. Blanda ner pastan i sojafärssåsen, smaka av med lite salt och peppar och servera toppad med riven parmesan.