Sparrisrisotto med hasselnötter och dillgremolata
14
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Risotto – en klassisk bjudrätt som alltid går hem! Vi tror mycket på att toppa dem med en massa goda grejer och denna är verkligen inget undantag. Vi toppar med smörstekt sparris, vi toppar vidare med hasselnötter och till sist toppar vi med en dillgremolata som bidrar med fräschör till all krämighet.
Ingredienser
Schalottenlök
2 st
Vatten
1 liter
Grönsaksbuljongtärning
2 st
Olivolja
2 tsk
Arborioris
3 dl
Vitlök
1 klyfta(or)
Matlagningsvin, vitt
1 dl
Parmesanost
2 dl
Sparris
1 knippe(n)
Smör
1 tsk
Dill
1 knippe(n)
Persilja
1 knippe(n)
Vitlök
1 klyfta(or), liten
Citron
1 st
Olivolja
1 tsk
Hasselnötter
4 msk, hackad/hackat