Foto av Sparrissallad med avokado och nektarin från WW ViktVäktarna

Sparrissallad med avokado och nektarin

5
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Avokado och nektarin är försvinnande gott tillsammans. Lägg det i en sallad och toppa med sparris och hasselnötter.

Ingredienser

Sparris

250 g, 125 g vit och 125 g grön

Avokado

½ liten(t)/små

Nektarin

1 st

Schalottenlök

1 st

Sallad

50 g, romansallad

Olivolja

1 tsk

Balsamvinäger

2 tsk

Citron

½ st, 2 tsk saft

Hasselnötter

½ msk, hackad/hackat

Instruktioner

  1. Ansa och dela sparris i mindre bitar.
  2. Koka den vita sparrisen i lättsaltat vatten 5 min. Lägg i den gröna sparrisen och låt det koka ytterligare 5 min. Spola den sedan i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Dela avokado och nektarin i klyftor, hacka löken.
  4. Blanda sparris, avokado, nektarin och lök med sallad i en skål.
  5. Vispa ihop olja, vinäger och pressad citron och häll det över salladen. Strö över nötter och servera.