ViktVäktarna - Stekt blomkålsris med grönsaker

Stekt blomkålsris med grönsaker

1
Points® value
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Som fried rice, fast med blomkålsris istället för vanligt ris. Tillsammans med en massa grönsaker, ingefära, vitlök, soja och vinäger är det en riktigt god lunch eller middag.

Ingredienser

Salladskål

¼ st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Sugar snaps

180 g

Salladslök

2 st

Sesamolja

1 tsk

Blomkål

500 g, blomkålsris

Ingefära

2 tsk, riven, färsk

Vitlök

3 klyfta(or)

Japansk soja

3 msk

Risvinäger

1 msk

Instruktioner

  1. Strimla salladskål, tärna morötter fint, halvera sugar snaps och strimla salladslök.
  2. Värm olja i en djup panna och stek kål, morötter, riven ingefära och riven vitlök och stek någon minut.
  3. Blanda ner sugar snaps, salladslök och blomkålsris. Stek under omrörning några minuter.
  4. Ta från värmen och blanda ner soja och vinäger.

Anteckning

Hittar du inte blomkålsris, kör blomkålsbitar i matberedaren tills den är finfördelad.