![ViktVäktarna - Stekt lax med blomkål- och parmesanmos](https://v.cdn.ww.com/media/system/wine/5aec558188447e2bc54b8b39/230e5493-cd74-406b-88bd-48a45ff676f5/lbocnlfmsrtxsckqurwf.jpg?fit=crop&height=800&width=800&enable=upscale&quality=80&auto=webp&optimize=medium)
Stekt lax med blomkål- och parmesanmos
3
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
I vardagen vill vi ha enkla maträtter då vår tid ofta är lite mer begränsad. Detta recept med ugnsstekt lax och blomkål- och parmesanmos är ett sådant recept! Låt lax och broccoli sköta sig själva i ugnen och koka under tiden bara upp potatis och blomkål för att göra ett mos som sedan smaksätts med parmesan. Så enkelt och så gott - precis som det ska vara i vardagen!
Ingredienser
Lax
500 g
Olivolja
2 tsk
Chili flakes
½ tsk
Broccoli
1 stånd
Blomkål
1 medelstor(t)/medelstora
Potatis
600 g
Grönsaksbuljongtärning
1 st
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
2 dl
Parmesanost
½ dl