Strimlad brysselkålssallad med honungsstekt lax
10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Detta är trevligt ska ni veta! En sallad med tunt strimlad brysselkål som bas, blandad med avokado, apelsin och parmesan. Serverad med honungs- och chilistekt lax.
Ingredienser
Japansk soja
1 msk
Rapsolja
2 tsk
Honung, flytande
2 tsk
Chili flakes
½ tsk
Lax
500 g
Brysselkål
500 g
Avokado
1 liten(t)/små
Apelsin
2 st
Hasselnötter
30 g
Valnötter
30 g
Socker
1 msk
Rapsolja
1 msk
Schalottenlök
1 st
Vatten
2 msk
Äppelcidervinäger
1½ msk
Senap
1½ tsk, stark
Honung, flytande
1 tsk
Vitlök
½ klyfta(or)
Parmesanost
40 g