ViktVäktarna - Strimlad brysselkålssallad med avokado och kanderade nötter

Strimlad brysselkålssallad med avokado och kanderade nötter

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Sugen på mer grönt på julbordet? Denna tokgoda brysselkålssallad passar alldeles utmärkt på julbordet! Men även på Thanksgiving eller Mårten gås om det är något som firas hos er. Vill du inte ha den på buffébordet passar den även bra att servera med exempelvis stekt lax eller kyckling.

Ingredienser

Brysselkål

500 g

Avokado

1 liten(t)/små

Apelsin

2 st

Valnötter

70 g

Hasselnötter

70 g

Socker

2 msk

Salt

½ tsk

Parmesanost

50 g

Schalottenlök

1 st

Vatten

2 msk

Äppelcidervinäger

1½ msk

Senap

1½ tsk, stark

Honung, flytande

1 tsk

Vitlök

½ klyfta(or)

Rapsolja

1 msk

Instruktioner

  1. Finstrimla brysselkål med en mandolin (akta fingrarna!). Tärna avokado. Skala och skär apelsin i skinnfria filéer, dela i mindre bitar.
  2. Rosta nötter i en torr panna, häll på socker och salt efter en stund och låt nötterna få färg och bli blanka av det smälta sockret, häll över på ett bakplåtspapper.
  3. Finhacka lök och vispa ihop med vatten, vinäger, senap, honung och pressad vitlök. Vispa ner olja och smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp kål på ett stort fat och blanda ner avokado, apelsin och dressing. Toppa med nötter och hyvla över parmesan.