ViktVäktarna - Sushiburgare med rökt lax

Sushiburgare med rökt lax

9
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En rolig variant på sushi där det sötsyrliga riset formas till biffar som ugnsbakas och sedan fylls med kallrökt lax, gurka, nori, soja och wasabi. Lika kul som gott!

Ingredienser

Sushiris

250 g

Risvinäger

3 msk

Mirin (sött risvin)

1 msk

Socker

1 msk

Salt

1 tsk

Gurka

1 bit(ar)

Nori (alger)

1 st

Ägg

2 st

Japansk soja

4 tsk

Wasabi

1 tsk

Lax kallrökt

4 skiva(or)

Sesamfrön

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160°.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Vispa ihop vinäger, mirin, socker och salt tills sockret och saltet lösts upp. Blanda ner i riset och blanda runt ordentligt. Låt stå minst 15 minuter.
  4. Skiva gurka i tunna stavar och dela nori i fyra bitar.
  5. Vispa upp ägg lätt och blanda ner i riset. Forma 8 biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 10 minuter.
  6. Ringla över soja på 4 av risbiffarna, pensla på wasabipasta, toppa med lax, gurka och nori. Toppa med de andra risbiffarna och strö över sesamfrön.