ViktVäktarna - Svamppasta med spenat

Svamppasta med spenat

10
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Här bjussas det på minimal disk och maximal smak när pastan får koka tillsammans med övriga ingredienser. Smart va?

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or), stora

Champinjoner

250 g

Smör

2 tsk

Timjan

1½ tsk, torkad

Bönpasta okokt (100% bönor)

250 g

Vatten

9 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Spenat, färsk

100 g

Crème fraiche 34%

1 dl

Parmesanost

1 dl

Instruktioner

  1. Skiva lök tunt, finhacka vitlök och skiva svamp.
  2. Värm smör i en djup panna och stek löken på medelvärme ca 5 minuter. Blanda ner vitlök, svamp och timjan och stek vidare en stund.
  3. Blanda ner pasta, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda tills pastan är al dente och buljongen nästan absorberats helt. Rör om då och då så att pastan inte klibbar ihop.
  4. Lägg i spenat och rör om tills den mjuknat. Blanda ner fraiche och hälften av osten. Smaka av med salt och peppar och toppa med resterande ost.

Anteckning

Detta recept är gjort med fullfeta produkter, men givetvis använder du de produkter som passar dig bäst!