ViktVäktarna - Svampwok med hoisinsås

Svampwok med hoisinsås

10
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En enkel, god och snabb wok med knapriga cashewnötter, svamp, grönsaker och hoisinsås.

Ingredienser

Champinjoner

500 g

Risnudlar okokta

180 g

Sesamolja

2 tsk

Cashewnötter

60 g, osaltade

Chili flakes

1 tsk

Wokgrönsaker

500 g

Hoisinsås

4 msk

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Skiva svamp grovt.
  2. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp olja i en wok och fräs nötterna ett par minuter. Ta upp från woken och hacka lätt.
  4. Stek svamp med chili flakes tills den fått färg. Blanda ner grönsakerna och låt steka med 5 minuter. Blanda ner avrunna nudlar, nötter och hoisinsås. Stek ytterligare ett par minuter och toppa med koriander.

Anteckning

Variera smaken genom att byta ut champinjoner mot ostronskivling eller shiitake. För bäst resultat, tina grönsakerna innan stekning, alt. använd färska.