viktVäktarna - Svart rissallad med sotad lax, avokado och cashewdressing

Svart rissallad med sotad lax, avokado och cashewdressing

9
Points®
Total tid
45 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna svarta rissallad med sotad lax, avokado, koriander och en krämig dressing gjord på cashewnötter är bara så god!

Ingredienser

Svart ris

2 dl

Cashewnötter

¾ dl

Lax

600 g

Socker

1 msk

Chilipulver

1 msk

Salt

1 tsk

Sriracha

1 msk

Lime

1 st

Socker

1 krm

Avokado

1 liten(t)/små

Sugar snaps

150 g

Sallad

2 dl

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Skölj sedan i kallt vatten så att det svalnar.
  2. Lägg cashewnötter i en mixerbunke och häll på vatten så att det täcker. Låt stå minst 10 minuter.
  3. Blanda ihop socker, chilipulver och salt och klappa in laxen med kryddmixen.
  4. Hetta upp en ugnsfast panna rykande het och stek laxen 1-2 minuter på varje sida tills den fått ordentligt med färg. Lägg upp laxen på en skärbräda och låt svalna något.
  5. Häll av vattnet från nötterna och tillsätt ½ dl nytt kallt vatten. Mixa cashewnötterna med vattnet tills du har en helt slät sås. Spä med vatten tills du har önskad konsistens och smaka av med pressad lime, sriracha, salt och en nypa socker.
  6. Skiva upp avokado och strimla sugar snaps på längden. Skär upp laxen.
  7. Blanda ihop sallad, sugar snaps och ris och fördela i djupa tallrikar. Fyll på med avokado och lax och ringla över dressing. Toppa med koriander.

Anteckning

Är du inget fan av rå lax kan du tillaga den på 125° i ugn till önskad konsistens efter att du sotat den.