ViktVäktarna - Tacopaj med kycklingfärs och majs

Tacopaj med kycklingfärs och majs

9
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
55 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Tacopaj brukar vara en riktig hit hos både stora och små. Testa denna med kycklingfärs, majs, jalapeños med ett täcke av rostad paprika- och tomatsås.

Ingredienser

Vetemjöl

2 dl

Grahamsmjöl

½ dl

Kvarg naturell 1%

1¼ dl

Margarin flytande 80%

50 g

Vitvinsvinäger

2 msk

Cocktailtomater

500 g

Paprika

1 st, röd

Vitlök

1 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Fraiche 5%

2 dl

Rapsolja

1 tsk

Kycklingfärs 5%

500 g

Majs

2 dl

Inlagda jalapeños

1 st, några skivor inlagda

Salt

1 tsk

Chilipulver

1 tsk

Spiskummin

½ tsk

Paprikapulver

1 tsk

Oregano

2 tsk

Svartpeppar

2 krm

Ost riven 17%

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Halvera hälften av tomaterna. Dela paprika. Lägg över tillsammans med en hel skalad vitlöksklyfta och hela chilin på en bakpappersklädd plåt och sätt in i ugn ca 30 min tills de fått färg. Skala paprikan och lägg allt i en matberedare. Kör till en jämn massa och blanda med fraiche. Smaka av med salt.
  3. Sänk ugnsvärmen till 225°.
  4. Blanda ihop vetemjöl, grahamsmjöl, kvarg, margarin och vinäger. Tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter) och grädda ca 10 min.
  5. Klyfta resterande tomater. Hetta upp olja i en panna och bryn färs. Blanda ner majs, hackade jalapeños och kryddor. Lägg över i pajskalet och toppa med tomat- och paprikasåsen, tomater och riven ost.
  6. Grädda i ugn ca 15 min tills pajen är gyllene.

Anteckning

Vill du ha paprikasåsen lite mildare, kärna ur chilin. Vill du spara tid kan du göra paprika- och tomattäcket kvällen innan och förvara i kylskåp.