ViktVäktarna - Tacopaj

Tacopaj

13
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Tex-mex har nästan blivit vår nya husmanskost och det finns mängder av smarriga recept på olika varianter av rätter att tillgå. Tacopaj är gott och går alltid hem! Här har vi ett härligt recept med kryddig färs och paprika under ett krämigt ostlager, toppat med tomat och feferoni. Njut av den med familj eller vänner.

Ingredienser

Vetemjöl

4 dl

Salt

½ tsk

Bakpulver

2 tsk

Margarin flytande 80%

½ dl

Mjölk 0,5%

1½ dl

Lök

1 st, gul/gula

Nötfärs 10%

400 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Salt

1 tsk

Chilipulver

1 tsk

Spiskummin

½ tsk

Paprikapulver

1 tsk

Oregano

1 tsk

Vatten

1 dl

Paprika

1 st, röd

Fraiche 5%

2 dl

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Svartpeppar

1 krm

Tomat

2 st

Feferoni

8 st

Ost riven 17%

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver, tillsätt margarin och mjölk och rör ihop till en deg. Kavla ut degen tunt och lägg den i en smord pajform. Förgrädda i ugn 10-15 minuter.
  3. Hacka lök. Bryn färs och lök i margarin i en stekpanna. Krydda med salt, chilipulver, spiskummin, paprikapulver och oregano. Häll på vatten. Skär paprika i små bitar och blanda ner. Låt puttra i 10 minuter. Lägg färsröran i pajskalet.
  4. Rör ihop fraiche, majonnäs och peppar. Bre blandningen över pajen. Skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med feferonin. Strö till sist över den rivna osten. Grädda i ugn i ca 20 minuter.