ViktVäktarna - Tagliatelle med lax och spenat

Tagliatelle med lax och spenat

7
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Supersnabb krämig laxpasta med spenat - kanske en ny vardagsfavorit?

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, tagliatelle

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Lax

500 g

Spenat, färsk

200 g

Olivolja

1 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1½ dl

Muskotnöt

½ tsk, malen/riven

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök. Pressa vitlök.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen 3-5 minuter per sida. Lägg över den på en tallrik. Salta och peppra.
  4. Lägg ner lök, vitlök och spenat i pannan och låt fräsa i några minuter. Blanda ner matlagningsgrädde och krydda med salt, peppar och muskot.
  5. Dela laxen i mindre bitar med en gaffel och pressa över citronsaft. Servera tillsammans med tagliatelle och spenatsås.