ViktVäktarna - Tempeh bolognese

Tempeh bolognese

7
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tempeh bolognese är precis vad det låter som – bolognese gjord på den indonesiska fermenterade sojabönsprodukten tempeh. Tempeh har en härligt nötig smak som passar utmärkt i denna rätt.

Ingredienser

Champinjoner

250 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Olivolja

½ msk

Tempeh

200 g, naturell

Tomatpuré

½ dl

Tomater, hela konserverade

2 förp

Oregano

½ msk, torkad

Socker

½ tsk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Instruktioner

  1. Riv svamp och morötter. Finhacka lök och vitlök.
  2. Värm olja i en djup panna och fräs svamp och grönsaker tills de mjuknat. Smula sönder tempen till små smulor och blanda ner i pannan tillsammans med tomatpuré. Låt det steka med 1-2 minuter under omrörning.
  3. Krossa tomaterna med händerna och häll i pannan tillsammans med oregano och socker. Koka upp och låt sjuda 15-20 minuter.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner i bolognesen och smaka av med salt och peppar.