Teriyakilax med ponzustekta grönsaker
11
Points®
Total tid
35 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hej och välkommen till din nya favoriträtt! Ugnsbakad lax med sesamfrön och teriyakisås, svart ris, härliga grönsaker och svamp stekta med vitlök, ingefära, chili, lime och ponzu, och så dessutom rostade cashewnötter. Passar lika bäst till vardags som till helgen, så ofta som möjligt bara.
Ingredienser
Svart ris
2 dl
Sparrisbroccoli (Bellaverde)
200 g
Sparris
1 knippe(n)
Pak choi
2 st
Ingefära
1 bit(ar)
Vitlök
2 klyfta(or)
Chilipeppar
2 st, röd/röda
Lax
600 g
Teriyakisås
1½ dl
Sesamfrön
1 msk
Sesamolja
2 tsk
Shiitake
250 g
Ponzu (citrussoja)
1 dl
Lime
1 st
Rörsocker
2 tsk
Cashewnötter
½ dl