![ViktVäktarna - Texaschili med kalkon](https://v.cdn.ww.com/media/system/wine/5ef1e3319abdc200176152d5/aeddc004-741e-4391-b76b-6d4fe075485c/v2cxbvx24cqx3nc0d6cu.jpg?fit=crop&height=800&width=800&enable=upscale&quality=80&auto=webp&optimize=medium)
Texaschili med kalkon
2
Points®
Total tid
2 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 20 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
I en riktig Texaschili skippar vi chilipulvret och kör på hela chilifrukter. Det blir en mycket större och godare smak på alla sätt.
Ingredienser
Chilipeppar
3 st, röd/röda, torkade anchochili eller andra milda chilifrukter
Vatten
2½ dl, kokande
Kalkonbröstfilé
1 kg
Lök
1 st, gul/gula
Stjälkselleri
1 st
Vitlök
4 klyfta(or)
Solrosolja
2 msk
Spiskummin
1½ msk
Tomatpuré
3 msk
Tomater, passerade
1 förp
Folköl 3,5%
2 dl
Vatten
4 dl
Köttbuljongtärning
1 st
Chipotlepasta
1 tsk, ½-1 tsk
Grekisk yoghurt 0%
2 dl
Lime
1 st
Koriander
1 knippe(n)