Foto av Thaikyckling från WW ViktVäktarna

Thaikyckling

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kryddig och god kycklinggryta med thailändska smaker.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Salt

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Sambal oelek

1 krm, 1-2 krm

Currypasta

2 tsk, 1-2 tsk

Rapsolja

1 tsk

Honung, flytande

1 msk

Vatten

2 dl

Hönsbuljongtärning

½ st

Fraiche 5%

2 dl

Lime

1 st

Japansk soja

1 tsk, efter smak

Sallad

2 dl

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kyckling och stek gyllenbrun i margarin. Krydda med salt. Ta upp och lägg åt sidan.
  3. Skala och finhacka vitlök. Fräs vitlök med sambal och currypasta i olja i någon minut. Tillsätt honung, vatten, buljongtärning och fraiche. Koka upp.
  4. Lägg i kycklingen och låt det puttra ca 5 minuter. Riv limeskal och blanda ner tillsammans med pressad limesaft. Smaka av med soja.
  5. Blanda sallad med strimlade sockerärter och paprikatärningar.
  6. Servera kycklinggrytan med ris och sallad.

Anteckning

Röd currypasta är en essentiell smaksättare i det thailändska köket. Den baseras på röd chili vilket gör den ganska het, så smaka dig fram till önskad styrka. Currypastans bästa vän är lime, så har du ett recept med currypasta i, pressa alltid också i lite lime så blir det ännu godare!