Tigerkaka med choklad och banan

Tigerkaka med choklad och banan

5
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
16
Svårighetsgrad
Medel
En underbart saftig banankaka med en smak av choklad.

Ingredienser

Banan

4 st

Ägg

2 st

Margarin 60%

110 g

Vetemjöl med fullkorn

225 g

Farinsocker

110 g

Bakpulver

2 tsk

Vaniljsocker

1 tsk

Kakao

4 msk

Instruktioner

  1. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 180° (varmluftsugn 160°).
  2. Mosa bananer i en bunke.
  3. Vispa ner margarin och ägg.
  4. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål. Blanda ner i bananröran. Lägg en tredjedel av smeten i en skål och blanda ner kakao.
  5. Klicka omväxlande ner chokladsmet och ljus smet i formen tills all smet är slut. Använd en kniv för att dra runt smeten och skapa en marmorerad effekt.
  6. Grädda i ugn tills kakan är gyllenbrun och en provsticka kommer ut ren, ca 50-60 minuter. Ha koll så att den inte blir för mörk, täck då med aluminiumfolie.
  7. Låt svalna i formen ca 10 minuter. Stjälp sedan upp kakan på ett galler och låt svalna helt.