ViktVäktarna - Tikka masala med linser och halloumi

Tikka masala med linser och halloumi

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vem älskar inte en värmande härlig tikka masala? Testa denna lakto-ovo-vegetariska variant med mättande linser och salt halloumi, toppad med koriander - så gott!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

1 st, röd

Halloumi

150 g

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomatpuré

2 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Krossade tomater

1 förp

Röda torra linser

1 dl

Ingefära

2 msk, 2-3 msk riven

Citron

½ st

Tikka masala, utan socker

2 msk

Koriander

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök. Tärna paprika och halloumi.
  3. Stek lök i olja i en gryta. Tillsätt halloumi och bryn. Blanda ner paprika, pressad vitlök, tomatpuré, matlagningsbas, krossade tomater, linser, ingefära, pressad citron och tikka masala. Låt puttra under lock tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera grytan med ris och toppa med koriander.