ViktVäktarna - Tikka masala-shakshuka med kikärter

Tikka masala-shakshuka med kikärter

0
Points®
Total tid
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Shakshuka har blivit omåttligt populärt och det är ju inte så konstigt. Det går snabbt, är enkelt och det är framförallt väldigt gott. Här har vi tagit fram en ny variant på den klassiska shakshukan som vi smaksatt med tikka masala och gjort lite matigare i form av tillsatta kikärter. Frukost, brunch, lunch eller middag – det bestämmer du.

Ingredienser

Rapsolja

1 tsk

Tikka masala, utan socker

2 msk

Krossade tomater

2 förp

Spenat, färsk

65 g

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Ägg

4 st

Koriander

2 msk, eller persilja

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190°.
  2. Värm olja i en djup ugnstålig panna och fräs tikka masala under omrörning ca 1 minut. Tillsätt krossade tomater, spenat och sköljda och avrunna kikärter, smaka av med salt.
  3. Gör fyra små gropar i tomatsåsen med en sked och knäck ner ett ägg i varje grop. Sätt in i ugnen tills äggvitorna är fasta, men gulorna krämiga, ca 8-10 minuter.
  4. Toppa med koriander eller persilja.

Anteckning

Ät shakshukan som den är eller servera en bit bröd till.