ViktVäktarna - Toast Skagen

Toast Skagen

8
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lättare variant på den annars smör- och majonnästyngda toast Skagen, som ändå inte tummar på smaken – något för nobelpriskommittén? Det tycker vi nog.

Ingredienser

Dill

1 knippe(n)

Gräslök

1 knippe(n)

Fraiche 8%

1 dl

Majonnäs 80%

2 msk

Senap (dijon)

½ tsk

Skalade räkor

300 g

Bröd ljust/vitt, typ lantbröd

4 skiva(or), surdeg

Löjrom

4 msk

Pepparrot

1 bit(ar)

Citron

½ st

Instruktioner

  1. Finhacka dill och gräslök (lägg undan lite till topping).
  2. Blanda ihop fraiche, majonnäs, senap, dill och gräslök. Smaka av med lite salt och blanda ner räkor.
  3. Rosta bröden och lägg på skagenröran. Toppa med rom, finriven pepparrot och lite gräslök och dill.
  4. Servera med citronklyftor.

Anteckning

Använd helst färska räkor, så att din röra inte blir så blaskig. Och för att hålla brödet riktigt krispigt, servera direkt och gärna med brödet vid sidan av röran istället för under.