ViktVäktarna - Tomat- och böngryta

Tomat- och böngryta

3
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mustig vegetarisk gryta med milda goda smaker som passar allra bäst en ruggig kväll. Servera gärna med en bit surdegsbröd till.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 tsk

Dinkel, hel, 100% fullkorn

125 g

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Vatten

1 liter

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Tomater, hela konserverade

1 förp

Lagerblad

1 st

Rosmarin

1 tsk

Instruktioner

  1. Hacka gul lök och purjolök och stek i olja.
  2. Tillsätt dinkel och sköljda och avrunna bönor. Häll på vatten och tomater. Lägg i buljongtärningar och lagerblad. Koka upp och låt sjuda ca 15-20 minuter.
  3. Blanda ner rosmarin, persillade, vinäger och smaka av med salt och peppar.

Anteckning

Börja med mindre mängd vätska och späd till önskad konsistens under tiden den kokar.