ViktVäktarna - Tomatgryta med räkor, oliver och feta

Tomatgryta med räkor, oliver och feta

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smarrig och enkel tomatbaserad gryta med räkor, oliver, vitlök, fetaost, timjan och dill. Passar de flesta tillfällen och personer! Servera med exempelvis risoni, rostad potatis eller en bit baguette.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Cocktailtomater

250 g

Olivolja

½ msk

Timjan

1 tsk, torkad

Krossade tomater

1 förp

Skalade räkor

300 g, ca 1 kg utan skal

Oliver i saltlag

1 dl, kalamataoliver

Salladsost (feta) 25%

100 g

Dill

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250° och grill.
  2. Finhacka lök och vitlök. Halvera tomater.
  3. Värm olja i en ugnssäker panna och fräs löken tills den mjuknat, 5-10 minuter. Tillsätt vitlök och låt den fräsa med under omrörning 1 minut. Blanda ner timjan och färska tomater, låt steka tills tomaterna börjar vätska sig. Tillsätt de krossade tomaterna, koka upp och låt sjuda tills såsen tjocknat något och tomaterna mjuknat, ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda ner räkor och toppa med oliver och smulad ost. Sätt in i ugnen tills osten fått lite färg, ca 1-2 minuter.
  5. Toppa med hackad dill.