ViktVäktarna - Tomatsallad med granatäpple och valnötter

Tomatsallad med granatäpple och valnötter

2
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Här snackar vi gott tillbehör! En tomat- och löksallad toppad med nötter, granatäpple och en apelsinolja.

Ingredienser

Tomat

500 g, blandade sorter

Lök

½ st, röd/röda

Valnötter

14 halv(t)/halvor

Granatäpple

1 st, 40 g granatäpplekärnor

Apelsin

½ st

Olivolja

1 msk

Instruktioner

  1. Skiva tomater. Skiva rödlök tunt. Lägg tillsammans på ett uppläggningsfat.
  2. Hacka nötter grovt. Kärna ur granatäpplet. Strö valnötter och granatäpple över tomater och lök.
  3. Pressa saft från apelsinen och blanda med olja. Krydda med salt och peppar och ringla över salladen.