ViktVäktarna - Tonfisksallad med bönor och rödbetor

Tonfisksallad med bönor och rödbetor

0
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En riktigt god och snabb tonfisksallad är alltid bra att ha i rockärmen, testa denna läckra variant med ägg, rödbetor, bönor och en härlig kummin- vitlöks- och limedressing.

Ingredienser

Ägg

4 st

Haricots verts

300 g

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet, små eller black eyebönor

Kummin

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Lime

2 msk, pressad

Persilja

2 msk

Rödbetor, färska

200 g, förkokta

Romansallad

1 st

Tonfisk i vatten

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Instruktioner

  1. Koka ägg. Kyl ner dem, skala och halvera.
  2. Blanchera haricots verts. Skölj black eyebönorna och blanda med haricots verts.
  3. Rosta kummin i en torr panna och lägg sedan i en mortel tillsammans med vitlök och krossa ihop. Pressa ner limesaft och blanda ihop till en dressing. Häll över bönorna och blanda runt tillsammans med persilja.
  4. Tärna rödbetor och skiva upp sallad. Låt tonfisken rinna av. Blanda med bönorna och toppa med ägghalvor.