Foto av Torsk med grön puré och jordärtskockor från WW ViktVäktarna

Torsk med grön puré och jordärtskockor

9
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lyxig helgrätt med torskrygg, ugnsbakade jordärtskockor, rostad mandel och puré på broccoli och äpple.

Ingredienser

Jordärtskocka

800 g

Olivolja

1 msk

Citron

1 st

Torsk

600 g

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Broccoli

1 stånd

Rapsolja

2 tsk

Grönsaksbuljong

2½ dl

Dill

1 msk, klippt

Haricots verts

200 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Mandel

70 g

Instruktioner

  1. Skölj, skrubba och halvera jordärtskockorna. Lägg dem på en ugnsplåt och ringla över olja, citron, salt och peppar. Baka i ugn på 200° tills de är lagom mjuka, ca 40-50 min. Salta och peppra torskbitarna och baka på bakplåtspapper i ugnsform, 200°, tills de är 53°. Skala och hacka äpplena och vitlöken. Hacka broccolin i minde bitar. Hetta upp oljan och stek äpplena och vitlöken. Tillsätt buljongen och broccolin och koka tills den mjukat. Tillsätt dillen. Salta och peppra. Häll av buljongen, men spara lite för spädning. Mixa grönsakerna och spä med buljongen tills önskad konsistens. Stek haricots verts i margarin. När de börjar få färg, låt mandlarna stekas med sista tiden och strö lite flingsalt över. Servera torsken på en bädd av purén tillsammans med jordärtskockorna, haricots verts och mandel.