ViktVäktarna - Smörstekt torsk med potatis och äppelremoulade

Smörstekt torsk med potatis och äppelremoulade

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smörstekt torsk med dill, potatis och en hemmavevad äppelremoulade är en riktig husmansdröm! Extra gott är det givetvis på sommaren när färskpotatisen dyker upp.

Ingredienser

Torsk

600 g

Potatis

800 g

Smör

1 msk

Rapsolja

1 tsk

Gurka

2 liten(t)/små

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Dill

1 knippe(n)

Fraiche 5%

2 dl

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Vitvinsvinäger

1 tsk

Honung, flytande

½ tsk

Curry

2 krm

Cayennepeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Salta fisken och ställ åt sidan medan du skalar potatis och gör remoulade.
  2. Koka potatis.
  3. Tärna äpple fint och hacka och dill. Lägg undan hälften av dillen och blanda ihop resterande med äpple, fraiche, majonnäs, den hackade dillen, vinäger, honung, curry och cayenne. Smaka av med salt.
  4. Smält smöret i en panna och stek fisken tills den är så genomstekt som du vill ha den. Strö över dill på slutet och låt den blandas med fisken och smöret.
  5. Skiva gurka tunt och servera till fisken, potatisen och remouladen.