ViktVäktarna - Torskrygg i paket med oliver och gremolata

Torskrygg i paket med oliver och gremolata

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Varma oliver är en delikatess och passar så fint ihop med fisken och den oemotståndliga doften av gremolata. Gillar du inte oliver så hoppa över och ta bara cocktailtomater istället!

Ingredienser

Potatis

800 g

Torsk

600 g, gärna ryggfilé

Oliver i saltlag

20 stor(t)/stora

Cocktailtomater

20 g

Olivolja

1 msk

Persilja

1 dl

Citron

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150° och varmluft.
  2. Koka potatis.
  3. Dela 2 bakplåtspapper så att du har 4 ark. Lägg torskbitarna på arken, salta och peppra på båda sidor. Fördela oliver och tomater på arken och ringla över olivolja. Förslut till paket och sätt in i ugnen ca 20 minuter.
  4. Finhacka persilja och blanda med rivet citronskal och riven vitlök.
  5. Öppna paketen och fördela gremolatan i dem. Servera med potatis och citronklyftor.