ViktVäktarna - Ugnsbakad falafel med gurksås

Ugnsbakad falafel med gurksås

2
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Falafel är för många en riktig favorit. Testa denna smarriga variant med en fräsch gurk- och myntasås.

Ingredienser

Koriander

1 knippe(n)

Bladpersilja

1 knippe(n)

Vitlök

3 klyfta(or)

Spiskummin

1 tsk

Chilipulver

1 tsk

Koriander

1 tsk, malen

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Citron

2½ msk, pressad

Olivolja

4 tsk

Vetemjöl

2 msk

Sesamfrön

2 tsk

Bakpulver

½ tsk

Salt

½ tsk

Gurka

1 bit(ar)

Mynta

1 knippe(n)

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Citron

2 msk, pressad

Sumak

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg koriander, persilja, vitlök, torra kryddor, avrunna kikärter, pressad citron, olja, mjöl, sesamfrön, bakpulver och salt i en matberedare och kör till en grov massa.
  3. Forma 12 bollar och tryck ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen 15 minuter. Vänd på dem och sätt in dem ytterligare 10 minuter.
  4. Riv gurka och hacka mynta. Blanda ihop med yoghurt, citron och sumak. Smaka av med salt och peppar.

Anteckning

Servera gärna i varma libabröd eller tillsammans med en matig sallad, t ex en tabbouleh.