Foto av Ugnsbakad lax med variant på remoulad från WW ViktVäktarna

Ugnsbakad lax med variant på remoulad

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt fräsch sommarrätt, perfekt för varma kvällar i trädgården. Grilla gärna laxen om vädret tillåter, så blir det ännu godare!

Ingredienser

Potatis

800 g

Lax

500 g

Honung, flytande

1 tsk

Salt

1 krm

Citronpeppar

4 krm

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Fraiche 5%

2 dl

Majonnäs, lätt 30%

1 msk

Senap (dijon)

2 tsk

Inlagd gurka

5 skiva(or), 1 msk finhackad

Kapris

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Koka potatis.
  2. Lägg lax i en ugnsform och ringla över honung. Salta och strö över rikligt med citronpeppar. Stek i ugn va 15-20 minuter.
  3. Blanda fraiche, majonnäs, senap, ättiksgurka och kapris, smaka av med salt och peppar.
  4. Servera laxen med kokt potatis, sås och rivna morötter.

Anteckning

Såsen funkar fint även utan kapris så denna kan uteslutas, det kan dock vara bra att då smaka av med lite salt. Vill du piffa till rätten för ögats skull, toppa med lite dill.