ViktVäktarna - Ugnsbakad lax med sparris och potatis

Ugnsbakad lax med sparris och potatis

3
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Allt på en och samma plåt - det är smidig mat tycker vi! Här har vi potatis, lax och sparris smaksatt med citron, timjan och persilja.

Ingredienser

Potatis

600 g

Rapsolja

1 tsk

Timjan

1 msk

Lax

600 g

Citron

1 st

Sparris

2 knippe(n)

Persilja

2 msk, hackad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela potatis i mindre bitar och blanda med olja, salt, peppar och timjan i en plastpåse. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 10 minuter.
  3. Lägg laxen på plåten pressa över citron. Lägg även sparrisen på plåten och sätt in i ugnen tills potatisen är genomstekt och fått färg, och laxen är som du vill ha den, ca 15 minuter.
  4. Toppa med persilja.