Ugnsbakade ägg med rökt makrill - ViktVäktarna

Ugnsbakade ägg med rökt makrill

3
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Ägg i en snygg förpackning! Fräscha smaker av örter och gräddfil till rökt makrill serveras till en skiva grovt bröd.

Ingredienser

Salladslök

1 st

Gräslök

½ knippe(n)

Persilja

½ knippe(n)

Gräddfil 12%

1 dl

Citron

1 st

Ägg

6 st

Makrill rökt

180 g

Bröd grovt, osötat

6 skiva(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Finhacka salladslök, gräslök och persilja. Blanda ihop salladslök med gräddfil, rivet citronskal, nästan all gräslök och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Knäck ett ägg i varsin liten ugnsäker form. Klicka i gräddfilen och ställ i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Baka i mitten av ugnen 10-15 min beroende på hur rinniga du vill ha äggen.
  4. Dela makrillen i mindre bitar och lägg i formarna tillsammans med de resterande hackade örterna.
  5. Servera med en skiva bröd.

Anteckning

Vill du servera utan bröd får receptet 4 SmartPoints/port.