ViktVäktarna - Ugnskotlett i sås med sting

Ugnsstekt kotlett i sås med sting

10
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En enkel och god vardagsrätt som går hem hos de flesta! Gillar du inte fläskkotlett går det fint att byta mot exempelvis kycklingfilé, quornfilé eller sojabitar.

Ingredienser

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Fraiche 5%

1 dl

Japansk soja

2½ msk, japansk

Sambal oelek

½ tsk, ½-1 tsk

Chilisås, tomat

½ dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Svartpeppar

½ tsk

Ris, okokt

2 dl

Sallad

70 g

Majs

2 dl

Cocktailtomater

125 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Lägg kotletterna bredvid varandra i en ugnsfast form. Blanda matlagningsbas med fraiche, soja, sambal oelek, chilisås, pressad vitlök och peppar. Häll såsen över kotletterna och sätt in i ugnen ca 45 minuter tills köttet är klart. Täck gärna med folie första 30 minuterna för att säkerställa att såsen inte kokar bort.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Servera kotletterna med sås, ris, sallad, majs och tomater.

Anteckning

Du kan med fördel låta kotletterna stå inne i ugn i 75-90 minuter för att få köttet riktigt mört och saftigt.