ViktVäktarna - Valnötsbullar

Valnötsbullar

4
Points®
Total tid
2 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Medel
Att få lov att börja en helgmorgon med dessa drömmiga bullar är verklig lyx! Saftiga, men ändå kompakta (på det bra sättet) och matiga bullar med knapriga valnötter. Nästan allra bäst med bara lite smör och ost!

Ingredienser

Jäst

½ pkt

Vatten

6 dl

Salt

2 tsk

Vetemjöl

6 dl

Rågmjöl

3 dl

Grahamsmjöl

2 dl

Valnötter

100 g

Instruktioner

  1. Blanda ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resterande vatten, salt, mjöl och hackade nötter. Knåda ordentligt, gärna med maskin då degen är ganska lös, ca 10 minuter. Låt jäsa övertäckt 1-1 ½ timme.
  2. Sätt ugnen på 250°.
  3. Häll ut degen på lätt mjölat bord och häll ut degen. Skär degen i 20 bitar och lägg över på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Toppa med flingsalt och sätt in i ugnen 9 minuter.

Anteckning

Det går fint att låta denna deg jäsa över natten i kylen, så har du en härlig deg redo att bakas när du vaknar på morgonen. Använd då helt kallt vatten.