ViktVäktarna - Variant på brunsås

Variant på brunsås

1
Points® value
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Brunsås - en riktig klassiker! Detta är en upphottad och förbättrad, om vi får säga det själva, variant smaksatt med rökt skinka, tomat, rotselleri, timjan och rött matlagningsvin.

Ingredienser

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Rotselleri

100 g

Olivolja

1 tsk

Skinka

100 g, rökt, tärnad

Tomatpuré

1 msk

Lagerblad

1 st

Timjan

½ tsk, färsk hackad

Vetemjöl

1 msk

Vatten

4 dl

Matlagningsvin, rött

½ dl

Köttbuljongtärning

1 st

Instruktioner

  1. Tärna morot, lök och rotselleri.
  2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsaker och skinka ca 5 minuter.
  3. Blanda ner tomatpuré, lagerblad och timjan. Strö över mjöl och spä med vatten och matlagningsvin. Lägg i buljongtärning. Låt sjuda ca 20 minuter.
  4. Ta upp lagerblad och mixa såsen slät. Smaka av med salt och peppar.

Anteckning

Har du stekt en härlig bit kött och har göttigt steksky kvar i pannan så ersätt allt eller en del av vattnet och buljongtärningen med den så får du en ännu godare sås!