Foto av Variant på kalops från WW ViktVäktarna

Variant på kalops

13
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kalops på högrev som får koka tills köttet är riktigt mört. Serveras med kokt potatis och rödbetor.

Ingredienser

Potatis

800 g

Nöt högrev (fett bortskuret)

600 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Lök

1 st, gul/gula

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Vatten

6 dl

Kryddpeppar

5 korn

Lagerblad

4 st

Köttbuljongtärning

1 st

Majsstärkelse (redning)

1 msk, 1-2 msk

Salt

½ tsk, 0,5-1 tsk

Peppar

2 krm

Rödbetor, inlagda

20 skiva(or)

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar. Bryn köttet i margarin i en större gryta. Skala och skär lök och morötter i stora bitar och lägg i grytan.
  2. Fyll på med vatten. Tillsätt kryddpepparkorn, lagerblad och buljongtärning och låt sjuda under lock i ca 1 timme. Red av med maizena redning/stärkelse. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skala och koka potatis.
  4. Servera kalopsen med potatis och rödbetor.