Foto av Variant på Osso buco från WW ViktVäktarna

Variant på Osso buco

12
Points®
Total tid
2 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Osso buco är en klassisk italiensk kötträtt med kalvlägg som får koka länge för att bli riktigt mört. I detta recept har vi bytt kalvlägg mot högrev.

Ingredienser

Nöt högrev (fett bortskuret)

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Morot

250 g

Rotselleri

200 g

Timjan

1 tsk

Lagerblad

1 st

Citron

1 st

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Tomater, hela konserverade

1 förp

Kalvfond

1 msk

Tomatpuré

1 msk

Persilja

½ knippe(n)

Sallad

3 dl

Potatis

800 g

Mjölk 0,5%

1 dl

Margarin flytande 80%

1 tsk

Instruktioner

  1. Dela köttet i bitar. Krydda med salt och peppar. Hetta upp margarin i en gryta och bryn bitarna tills de fått en fin yta. Ta upp ur grytan.
  2. Skala och hacka lök, vitlök, morötter och rotselleri. Lägg ner grönsakerna i grytan och fräs dem under omrörning. Tillsätt timjan, lagerblad och rivet citronskal. Häll på matlagningsvin, tomater, fond och tomatpuré. Blanda väl. Späd ev. med lite vatten.
  3. Lägg ner köttet i grytan och låt puttra på svag värme under lock 1 ½ timme.
  4. Skala och koka potatis. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Smaka av med salt och peppar.
  5. Strö persilja över grytan och servera med potatismos och sallad.