Variant på Osso buco
12
Points®
Total tid
2 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Osso buco är en klassisk italiensk kötträtt med kalvlägg som får koka länge för att bli riktigt mört. I detta recept har vi bytt kalvlägg mot högrev.
Ingredienser
Nöt högrev (fett bortskuret)
600 g
Margarin flytande 80%
2 tsk
Lök
1 st, gul/gula
Vitlök
2 klyfta(or)
Morot
250 g
Rotselleri
200 g
Timjan
1 tsk
Lagerblad
1 st
Citron
1 st
Matlagningsvin, vitt
2 dl
Tomater, hela konserverade
1 förp
Kalvfond
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Persilja
½ knippe(n)
Sallad
3 dl
Potatis
800 g
Mjölk 0,5%
1 dl
Margarin flytande 80%
1 tsk