ViktVäktarna - Vegetarisk blomkålslasagne

Blomkålslasagne

13
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god vegetarisk variant på lasagne med blomkål.

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Olivolja

1 msk

Vitlök

3 klyfta(or)

Tomatpuré

4 msk

Vegme färs, mild

300 g

Krossade tomater

2 förp

Basilika

1 msk

Socker

½ msk

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Cottage cheese, naturell 1,5%

500 g

Ost riven 17%

150 g

Lasagneplattor, färska

200 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och hacka lök och fräs i olja. Pressa i vitlök och rör ner tomatpuré. Tillsätt färs, tomater, basilika, socker och buljongtärning. Smaka av med salt och peppar och låt puttra.
  3. Skiva blomkål och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Blanda ihop cottage cheese med ost, salt och peppar.
  5. Lägg ihop lasagnen i en ugnsform. Lägg först ett lager lasagneplattor, sen färs och blomkål. Klicka på lite ostkräm. Fortsätt lägga samman och avsluta med lasagneplattor och ostkräm. Ställ in i ugnen i ca 30 min.