Foto av Vegetarisk bolognese från WW ViktVäktarna

Vegetarisk bolognese

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Det finns idag en uppsjö av praktiska vegetariska köttsubstitut i affärerna. I denna bolognesen har vi dock valt att inte använda ett av dessa. Här är det linser, morot och selleri som står för "köttigheten" och det smakar bara såå gott!

Ingredienser

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ spaghetti)

50 g

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Stjälkselleri

1 st

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

1 tsk

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Röda torra linser

½ dl

Krossade tomater

½ förp

Tomatpuré

1 msk

Basilika

1 tsk

Timjan

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt förpackning.
  2. Finhacka morot, selleri, lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn grönsakshacket. Tillsätt vatten, buljongtärning och linser och låt koka i cirka 10 minuter
  3. Tillsätt tomaterna och red med tomatpurén. Krydda med salt, peppar och örter. Häll av vattnet från pastan, blanda med grönsaksröran och servera.