ViktVäktarna - Vegobiff à la Lindström med cashewsås

Vegobiff à la Lindström med cashewsås

9
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Nu tycker vi att det är det dags att uppdatera den gamla klassikern biff à la Lindström! Testa denna supersmarriga vegetariska variant gjord på svarta bönor och solroskärnor, men med samma härliga smak av kapris och rödbetor. Till dem serverar vi ugnsrostade grönsaker och en mumsig sås gjord på cashewnötter och senap.

Ingredienser

Rotselleri

300 g

Morot

300 g

Palsternacka

300 g

Rapsolja

½ msk

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Ägg

2 st

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Lök

½ st, gul/gula

Senap (dijon)

½ msk

Rödbetor, inlagda

100 g

Kapris

2 msk

Solroskärnor

½ dl

Rapsolja

½ msk

Cashewnötter

1½ dl

Vitvinsvinäger

2 tsk

Senap

1 tsk

Vatten

1 dl, 1-2 dl

Sparris

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och skär rotselleri, morötter och palsternacka i stavar. Lägg på en bakplåt med bakplåtspapper och ringla över hälften av oljan, salt och peppra och blanda runt ordentligt. Sätt in i ugn ca 25 minuter.
  3. Lägg sköljda och avrunna bönor i en matberedare tillsammans med ägg, ströbröd, grovt riven lök, senap, salt och peppar. Kör till en grov massa. Hacka rödbetor och kapris och blanda ner tillsammans med solroskärnor. Forma till biffar och stek på medelvärme i resterande olja i en panna.
  4. Lägg nötter, vinäger och senap i en mixer och kör till en jämn massa, spä med vatten under tiden du kör till önskad konsistens. Den ska vara helt slät. Smaka av med lite salt.
  5. Bryt bort den träiga botten på sparrisen och halvera dem. Lägg på plåten med morötter och selleri och blanda runt. Sätt in i ugn ytterligare 5 minuter.
  6. Servera biffarna med ugnsrostade grönsaker och cashewsåsen.